01-02-2018

Hoe is het om bij Nivo te starten als netwerkspecialist? En hoe groei je door? Yurek Koziol, junior netwerkspecialist: “Junior klinkt als starter op de arbeidsmarkt, maar dat ben je bij Nivo zeker niet. Twee tot drie jaar ervaring in de IT is echt een must. Je komt namelijk bij een opdrachtgever in een project terecht en moet zelfstandig kunnen werken. Er zijn veel vrijheden en verantwoordelijkheden."

"De werkzaamheden die je als junior netwerkspecialist uitvoert zijn voor een groot deel afhankelijk van de sector waarin je gaat werken. Voor mij, bij de overheid, bestaan ze vooral uit het configureren, beheren en oplossen van problematiek op het gebied van switches, routers, firewalls en zo nu en dan een Linux- of Windows-server. Ook het aanleveren en bijhouden van documentatie en tekeningen is onderdeel van de rol.”

Educatie en certificering

Nivo besteedt veel aandacht aan educatie en certificering, ook aan communicatieve vaardigheden. Dit wordt allemaal vastgelegd in een Persoonlijk Development Plan (PDP) dat jaarlijks wordt besproken en bijgesteld. Junioren worden ook begeleid door senioren, consultants die al langer meelopen in het vak. “Als ik vragen heb, is er binnen Nivo altijd wel iemand die daar antwoord op kan geven, of kent iemand daarbuiten die daar antwoord op kan geven."

Vrijheid

"Fijn is de vrijheid om uit te zoeken en te bepalen in welke richting je wilt groeien en specialiseren. Ik wil mezelf graag richting cybersecurity ontwikkelen. Voor mij betekent doorgroeien overigens niet alleen het halen van certificaten en opleidingen. De diversiteit aan opdrachten bij verschillende opdrachtgevers draagt ook bij aan de groei, zowel in de hoogte als de breedte.”

Huiskamercultuur

Nivo is een relatief kleine organisatie. "Er zijn korte lijnen, veel persoonlijk contact en collega’s zijn betrokken. Ik werk vaak op locatie van de opdrachtgever, toch krijg ik de sfeer van de organisatie goed mee door alle bijeenkomsten, Tech Talks en LAB/Lounge practices die worden georganiseerd voor consultants. Er heerst een huiskamercultuur die ik prettig vind!”

Meer weten? Check onze vacatures!